Terug naar overzicht

Q&A met glaskunstenaar Barbara Nanning en Jan de Bruijn

  • Museum JAN 50 Dorpsstraat Amstelveen, NH, 1182 JE Nederland (kaart)

In het kader van de tentoonstelling Bewogen verstilling organiseert Museum JAN een Q&A met glaskunstenaar Barbara Nanning en Jan de Bruijn, conservator toegepaste kunst van het Kunstmuseum Den Haag. In een interactief vraaggesprek tussen Nanning en De Bruijn, krijgt de bezoeker een persoonlijke toelichting op haar vindingrijke designs. De Bruijn en Nanning gaan in op de traditionele (Tsjechische) glastechnieken, maar ook op het experiment dat in haar werk centraal staat. Hoe zien we dit experiment terug in haar nieuwste ontwerpen? Wat zijn haar inspiratiebronnen? 

Barbara Nanning

Na het afronden van de Amsterdamse Gerrit Rietveld Academie krijgt Barbara Nanning bekendheid met haar keramische werken. In Leerdam gaat ze voor het eerst aan de slag met glas, het materiaal waar ze zich exclusief op gaat richten. Ze weet binnen de glaskunst internationale roem te vergaren en komt vooral in glasland Tsjechië in aanraking met geraffineerde technieken. Haar veelzijdige oeuvre is in talloze museale en privécollecties in binnen- en buitenland vertegenwoordigd. 

Jan de Bruijn

Jan de Bruijn (1988) studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft, Vormgeving aan Design Academy Eindhoven en Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden. Tijdens zijn studie werkte hij mee aan de grote tentoonstelling over de Amsterdamse School (2016) in het Stedelijk Museum Amsterdam. Sins 2015 is hij werkzaam in Kunstmuseum Den Haag, alwaar hij onder meer verantwoordelijk was voor de tentoonstelling over Barbara Nanning in 2019. De Bruijn is bestuurslid van de Vereniging Vrienden Nieuwe Kunst, alsmede redactielid van de Stichting Designgeschiedenis Nederland en van het tijdschrift Vormen uit Vuur. 

Reguliere toegang € 7,50 (inclusief museumentree), Vrienden gratis

Vorige
Vorige
26 oktober

Lezingen over schilder Frans Loots (1863-1924) - Urbanuskerk restauraties in Museum JAN

Volgende
Volgende
10 november

Lezing Wim Oepts en tijdgenoten door kunsthistorica Mirelle Nunes